7 gode grunner til å velge Folkehøgskule

Hei!

Det å gå på folkehøgskule er noke mange tenker på som useriøst, og sløse vekk 1 år av livet på. At det bere er en leir du betaler 100.00 (+/-) for. Det er bullshitt. Så derfor lage eg eit lite innlegg med koffor akkurat du bør velge folkehøgskule.

 

1. Du får mange nye venner.

Ja, venner kan man få over alt, men når man bur så tett oppå folk i eit heilt skuleår, så blir man utrulig godt kjent og knytta. Henger med alle heile tida, og du får utrulig god tid til å bli kjent med dei rundt deg. Derfor er folkehøgskule venner, venner som varer livet ut.

 

2. Du lærer deg sjøl å kjenne.

Enkelt å greit. Man får bedre tid til å være meg seg sjøl og finne ut mykje meir om deg sjøl. Du blir utfordra på nye måter, og du finner ut nye ting du kan, som du ikkje trudde du kunne.

 

3. Du har eit år til å tenke ka du vil i livet

 Sånn som meg, så er det sikkert fleire som ikkje aner ka de vil etter vidergående. Da er folkehøgskule lurt, for å få eit år å tenke. I tillegg får du masse av dei to punkta over, pluss man får 2 studiepoeng, som kan være lurt å ha med seg videre.

 

4. Du lærer utrulig mye nytt og nyttig

 På folkehøgskule skal man ikkje bere lære om det man har valgt som linje, men og omdet å være sjølstendig og vasking. Høres sikkert teit ut, men sånn er det. Vasking kvar tirsdag og fredag på romma, og man har og fellesområde man skal vaske. Man skal lære nyttige ting til man skal flytte ut.


5. Man får bedre forhold til lærerne

I og med at lærerne har tilsyn om kvelden, viss det skulle være noke. Og at de ofte er til stede sjøl om de ikkje er på jobb, gjer at elevene blir mykje bedre kjent med lærene i forhold til andre skuler. F.eks vidergående, ungdomsskule og så videre. Så man får eit bedre forhold til de, og man tenker ikkje alltid på at de er lærere, når de henger i peisestua og bere preiker eller spiller.

 

6. Man får mye for pengene

 Studieturer til utlandet, og turer innenlands er noke folkhøgskulene tilbyr. Min klasse har reist til Sri Lanka, Bergen, Oslo, og skal til Tanzania og Zanzibar, bere for å nevne noke. Det å reise som klasse på tur, lærer man utrulig mykje. Man kan kanskje bli litt lei etter 3 veker tett oppi de samme folka, men man lærer å leve med det, haha.

 

7. Du blir utadvent

Ja, dette er fakta. Det å stå på scene eller kanskje snakke foran en forsamlng kan vær vanskelig for noken. Det å bu så tett oppå kvarandre i eit år, gjer at man kjenner de personene man skal stå framfor, mykje bedre. Det blir tryggere å snakke, når man har eit bedre forhold til de man skal snakke eller opptre foran.

 

Klikk her for å søke på Sunnfjord Folkehøgskule i Førde!

Klikk her for å komme til folkehøgskulene sin heimeside!

 

 

Går du folkehøgskule?

 

 

- Astrid Fjell


Macro

Heihei!

 

Forsøk på macro i Sri Lanka med 50 mm f/1,8

  

 

- Astrid Fjell

Uredigerte bilder

Hei!

Har noken uredigerte bilder fra Sri Lanka, som eg tenkte eg kunne dele. Er vel ikkje så få bilder frå Sri Lanka på dataen så kan komme mange sånne type innlegg. Tok faktisk ca 2000 bilder på 2 veker, så lurer litt på kordan det skal gå når vi skal til Tanzania og Zanzibar i 3 veker. Haha.

 


When you see it. - Ekorn i treet.

 

 

 

- Astrid Fjell

5 ting

Heisann!

Tenkte å skrive enkelt om 5 ting eg liker, eller som eg liker å gjere.

 

1.

Cola. Hadde eg ikkje blitt sammen med kjæresten min, så trur eg faktisk ikkje eg hadde likt så godt Cola, heilt ærlig! Cola er den diggeste brusen, syns eg :)
 

2.

Kjæresten min. Seff.
 

3.

Reise. Eg digger å sitte på fly, og det å være på flyplasser. Tru det eller ei. Det å oppleve nye ting, og se ting mange andre ikkje får se, og oppleve.


4.

Klær. Haha, får faktisk aldri nok, og eg har vel 100 tusen topper liggende å slenge, og klær generelt.


Random bilde

 

5.

Musikk. Alt fra å høre på musikk til å spille musikk er noke eg liker spesielt godt. Gitar, piano, kornett og så videre. Sitte å klimpre på gitaren og bere spille for gøy på piano, er noke eg finner glede i!


Haha

 

Liker du noken av de samme tingene?

 

- Astrid Fjell

Tale

Heisann!

Tenkte å vise noken bilder eg tok av Tale, for ei god stund tilbake. Trur det var i sommer, før eg lærte å bruke raw-filer når eg skulle ta bilder, så disse er ikkje av beste kvalitet for å sei det sånn.


Sånn ser de bildene ut ;)- Astrid Fjell

Haha, taper!

Snart er vel han ute av USA om han blir tiltalt for å kaste egg på naboens hus og.. Han har virkelig ikkje godt av å være kjendis så tidlig..

 

 

 

- Astrid Fjell

Drager

Litt fleire random bilder frå Sri Lanka


 

 


 

- Astrid Fjell

Søyler


JPG fil = Dårlig kvalitet..


Førde Rådhus

 

 

 

- Astrid Fjell

Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Mars 2014
hits